Localizarea

Comuna Mereni se situeaza in partea de SE a judetului Constanta, la o distanta de 35 km. Ea are in componenta localitatea Osmancea, Ciobanita si Miristea.

Teritoriul comunei Mereni se invecineaza la N cu comuna Baraganu – satul Lanurile, la S comuna Amzacea si comuna Topraisar, la E comuna Topraisar, Canalul Dunare – Marea Neagra, la V comuna Cobadin.

 

Relieful si constitutia geologica

Suprafata teritoriului comunei este formata dintr-o serie de trepte de relief cu mici diferente altimetrice, cuprinzand si zona carstica Amzacea-Mereni ca element specific de relief. Datorita denivelarilor mici si a pantelor line, teritoriul prezinta in cea mai mare parte aspectul unei campii, ceea ce favorizeaza cultivarea cerealelor.

In partea de vest a teritoriului se deschide de la este spre vest valea Osmancea, care strabate localitatea Osmancea si debuseaza in valea Negresti. Aceasta vale este inundabila la ploi torentiale, Reteaua hidrologica de pe teritoriul comunei este foarte saraca. Apa freatica se gaseste in general la adancimi mici variind intre 0,5-6,0 m.

Comuna Mereni este situata la nord de Valea Carasu, teren ce se afla amplasat in Podisul Topraisar, in partea de SE a tarii, la 35km SE de Municipiul Constanta.

Close Search Window